Ruim 6000 bezoekers namen een kijkje op de A4 Delft - Schiedam

ma 14 dec 2015

Afgelopen zaterdag was met ruim 6000 bezoekers een succesvolle Open Dag A4 Delft-Schiedam. Aannemerscombinatie A4all, Provincie Zuid-Holland, IODS-partners en Rijkswaterstaat kijken terug op een geslaagde dag. De dag begon met het hardloopevenement A Run 4 Fun, georganiseerd door Provincie Zuid-Holland. Ruim 1500 hardlopers namen deel aan de run. Vervolgens konden de bezoekers wandelen en fietsen over de nieuwe snelweg. Vele wielrenners reden een persoonlijk record. Ook was het mogelijk om de tunnel van binnen te bekijken en te genieten van verse erwtensoep uit Midden-Delfland. Het Nuon Solar Team van de TU Delft reed succesvol met hun zonneauto Nuna over het nieuwe asfalt.

In de Ketheltunnel kregen bezoekers informatie over de nieuwe snelweg, de Ketheltunnel en het IODS-programma. De ANWB controleerde en verving indien nodig de verlichting van de fiets. 

A Run 4 Fun

IODS-partner Provincie Zuid-Holland organiseerde A Run 4 Fun, een uniek hardloopevent op de A4 Delft-Schiedam. Om precies 10.00 uur werd het startschot door programma directeur Hans Kleij gegeven. Meer dan 1500 hardlopers liepen een afstand van 5 of 10 km over het gloednieuwe asfalt.

Gouden Nuon Solarteam in actie

Het Nuon Solar Team van de TU Delft kwam met hun zonneauto Nuna het nieuwe wegdek testen. Zij wonnen onlangs in Australië voor de 6de keer de Bridgestone World Solar Challenge en zij zijn hiermee het meest succesvolle zonnerace team ooit. Na de test bracht het publiek een bezoek aan Nuna in de Ketheltunnel. 

Samenwerking en verbinding

De A4 is een belangrijke Noord – Zuid route in de Randstad. Voor een betere bereikbaarheid wordt na 63 jaar de A4 tussen Delft en Schiedam gerealiseerd. Dit zorgt binnenkort voor minder verkeer op de A13 tussen Rotterdam en Den Haag en op het regionale wegennet van Delft, Midden-Delfland, Lansingerland en het Westland. De A4 Delft-Schiedam is een toonaangevend voorbeeld van de landschappelijke inpassing van de nieuwe rijksweg in de omgeving van Midden-Delfland. Het is onderdeel van het programma ‘Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS)’, waarmee naast de aanleg van rijksweg A4 Delft-Schiedam is geïnvesteerd in de kwaliteit van Midden-Delfland en het stedelijk gebied tussen Schiedam en Vlaardingen. Door intensieve samenwerking is de snelweg aangelegd in de (half)verdiepte ligging, waardoor de weg vanuit het Midden-Delfland gebied nauwelijks te zien is. Deze bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving is voor de IODS-partners erg belangrijk.

Zie hier het verslag van Omroep West

Klik hier voor het videoverslag van WOS

Bekijk deze flistende impressie vanaf de wielrenfiets (met dank aan Carl)

 

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017