Wandelen en vogels kijken in Ackerdijkse Plassen

za 7 nov 2015

Op een steenworp afstand van Rotterdam ligt natuurgebied de Ackerdijkse Plassen. Je zou het niet zeggen: maar hier aan de A13, verstopt door bomen en struiken, ligt een historische boerderij uit 1666 en een natuurgebied vól met bijzondere vogels. Een paar keer per jaar kun jij in dit bijzondere natuurgebied wandelen en vogels kijken.                                                                                                    

Vogels kijken in de Ackerdijkse Plassen
De afwisseling van rietland, bosjes, plassen en grasland zorgt ervoor dat veel verschillende soorten vogels hier naar voedsel zoeken, voldoende rust hebben en broeden. De Ackerdijkse Plassen zijn een ware oase voor vogels in de drukke Randstad. We wandelen door het bosgebied van de Ackerdijkse Plassen op zoek naar haar bewoners.

Tips van de boswachter tijdens het wandelen

 • Trek laarzen aan
 • Neem je verrekijker mee
 • Controleer jezelf op teken na een wandeling in de natuur
 • Het wandelen duurt ongeveer 2,5 uur 
 • Graag 15 minuten van te voren aanwezig zijn 


Waar & wanneer
Wanneer: zaterdag 07 nov 2015 - 09:00 uur tot 11:30 uur
Waar: Ackerdijkse Plassen
Vertrekpunt: Midden-Delfland, Ackerdijkse Plassen, parkeerplaats vergaderboerderij Rijksstraatweg, Rijksstraatweg 125, 2629 JEDelft.
Kosten: Lid €5,00, niet lid €8,00
Direct aanmelden & boeken: Natuurmonumenten

Nieuws

 • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

  Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
  wo 24 mei 2017
 • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

  Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
  vr 5 mei 2017