A4 Delft-Schiedam open (rijrichting Delft)

vr 18 dec 2015

De belangrijkste ontbrekende schakel van Rijksweg A4, een stukje asfalt van 7 kilometer lang tussen Schiedam en Delft, gaat morgenavond open voor het verkeer. De openstelling vindt gefaseerd plaats: morgen na de avondspits, rond 19.30 uur, wordt de rijrichting Delft vrijgegeven. In de nacht van zondag op maandag (vóór de ochtendspits) de richting Schiedam.

Volgens verkeersminister Melanie Schultz van Haegen gaat het gloednieuwe tracé tussen Schiedam en Delft veel soelaas bieden op de razend drukke A13 en een deel van de A20 én de regionale wegen rond Rotterdam. ,,Door betere doorstroming en vergroting van de capaciteit. Ik zeg niet dat alle files straks weg zijn, want die kunnen allerlei redenen hebben. Maar een Rotterdamse wijk als Overschie gaat zeker profiteren," aldus Schultz.

Complicaties
Op een gemiddelde werkdag zullen ongeveer 128.000 motorvoertuigen per etmaal gebruikmaken van de A4, zegt de projectorganisatie. De openstellingsdatum van 18 december voor het stuk asfalt - dat loopt van Delft-Zuid tot het Kethelplein - dreigde een tijd niet gehaald te worden door complicaties. De weg ligt grotendeels in een tunnelbak en om die niet te laten onderlopen moest meer grondwater dan voorzien worden afgevoerd. Het Hoogheemraadschap Delfland heeft Rijkswaterstaat daarvoor nu onder strikte voorwaarden een gewijzigde vergunning gegeven. Daarmee staan alle seinen op groen.

Ellenlange
De feestelijke opening, met alle betrokken partijen, zal pas begin 2016 zijn. Over de aanleg van deze 7 kilometer wordt al sinds de jaren '50 gesteggeld. Protesten, steeds wijzigend beleid en ellenlange procedures gooiden alsmaar roet in het eten. In 2012 begon de aanleg toch nog.

Bron: AD.nl

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017